Pohjois-Karjalan Karhukoirayhdistys ry
Pohjois-Karjalan Karhukoirayhdistys ry Pohjois-Karjalan Karhukoirayhdistys ry
POHJOIS-KARJALAN KARHUKOIRAYHDISTYS

Ajankohtaista


Huolehdithan koirasi rokotukset kuntoon ajoissa     Takaisin edelliselle sivulleOhje Kennelliiton rokotusmääräyksistä
:

Hyväksytty hallituksessa 12.12.2019, voimassa 1.2.2020
alkaen

Koiranäyttelyissä, kokeissa ja -kilpailuissa sekä muissa järjestetyissä koirien joukkotilaisuuksissa (myöhemmin tapahtuma) noudatetaan Suomen Kennelliiton hallituksen hyväksymiä alla olevia rokotusmääräyksiä. Tapahtuman järjestäjien velvollisuutena on tarkistaa, että rokotusmääräyksiä onnoudatettu. Rokotustodistuksesta tulee ilmetä koiran yksiselitteiset tunnistustiedot sekä koiralle annetun rokotteen valmisteyhteenvedon mukainen rokotuksen viimeinen voimassaolopäivä. Jotta koira voi olla läsnä tapahtumassa, tulee koiralla olla voimassa seuraavat rokotukset:

Penikkatauti-, parvovirusripuli-ja tarttuva maksatulehdusrokotus:
Koiran pitää olla rokotettu penikkatautia, parvovirusripulia ja tarttuvaa maksatulehdustavastaan vähintään kaksi kertaa. Tehosterokotuksesta tulee tapahtuman hetkellä olla kulunut vähintään 21 vrk (kolmen viikon varoaika). Alle vuoden iässä annettu tehosterokotus on voimassa yhden vuoden. Vuoden iässä tai vanhempana annetut tehosteet ovat voimassa ko. rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisesti.

Raivotautirokotus (rabies):
Koiran ensimmäisestä raivotautirokotuksesta tulee tapahtuman hetkellä olla kulunut vähintään 21 vrk (kolmen viikon varoaika). Alle vuoden iässä annettu rokotus on voimassa yhden vuoden. Vuoden iässä tai vanhempana annetut rokotukset ovat voimassa ko. rokotteen valmisteyhteenvedon mukaisesti.

Vanhentuneen penikka-, parvovirusripuli-ja tarttuva maksatulehdusrokotuksen sekä raivotautirokotuksen varoaika:
Jos koiran rokotus on vanhentunut, tulee rokotus kaikissa tapauksissa uusia vähintään 21 vrk ennen tapahtumaa (kolmen viikon varoaika).

Kolmen viikon varoajan laskeminen:
Koira saa osallistua seuraavana päivänä varoajan päättymisen jälkeen eli 22. päivä rokotuksesta.

Lisäohjeita rokotuksista koiran omistajille ja eläinlääkäreille:
(eläinlääkäri voi tapauskohtaisesti suositella myös toisenlaista rokotusohjelmaa) Koiralla tulee olla rokotustodistus (Omakoira-sovelluksessa näkyvä rokotustieto, rokotuskirja tai lemmikkieläinpassi), johon on merkitty rokotteen viimeinen voimassaolopäivä, koiran tunnistusmerkintätiedot ja edelliset rokotukset. Eläinlääkärin on merkittävä koiralle annettuun rokotustodistukseen ko. rokotuksen viimeinen voimassaolopäivä.

Penikkatauti-, parvovirusripuli, tarttuva maksatulehdus-ja kennelyskärokote (nelosrokotetai kolmoisrokote ja kennelyskärokote) suositellaan annettavaksi ensimmäisen kerran 12 viikon ikäiselle pennulle. Tehosterokote annetaan 4 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta. Ensimmäinen raivotautirokotus (rabies) annetaan aikaisintaan 4 kk ikäiselle pennulle. Edellisistä rokotuksista on oltava eläinlääkärin merkintä lemmikkieläinpassissa tai muussa rokotustodistuksessa. Kennelyskärokotteen uusimista suositellaan vuosittain, jos koira osallistuu tapahtumiin.Ulkomailta saapuvien koirien kohdalla noudatetaan Kennelliiton rokotusmääräysten lisäksi Ruokavirastonkulloinkin voimassa olevia ohjeita. HUOM! Kennelliiton rokotusmääräykset voivat poiketa maahantuonnin rokotusvaatimuksista. Kulloinkin voimassa olevat vaatimukset voi tarkistaa esim. Ruokaviraston
kotisivuilta.

Tartuntatauteihin liittyviä muita määräyksiä:
Jos koira sairastuu penikkatautiin, parvovirusripuliin, tarttuvaan maksatulehdukseen, kennelyskään tms. hengitystie-taimahasuolikanavan tulehdukseen, koira ei saa olla läsnä tapahtumassa ennen kuin se on ollut vähintään kaksi viikkoa oireeton. Sama rajoitus koskee myös saman talouden oireettomia koiria. Loistartunnat on asianmukaisesti hoidettava ennen kuin koira voi olla läsnä tapahtumassa.

Pohjois-Karjalan Karhukoirayhdistys
pj. Ismo Parkkinen
is.parkkinen(at)gmail.com
p.0405937752

sihteeri Sami Hyppönen
sami.hypponen(at)siunsote.fi
p. 0443777009
Sastan logo
Klikkaa kuvaa päästäksesi Sastan verkkokauppaan

Sasta on Pohjois-Karjalan karhukoirayhdistys ry:n pääyhteistyökumppani vuodesta 2020

Kotisivut yhdistykselle tekee Kaakon Nettipalvelu Oy